Recept za krafne - D'Ivano slastice

Recept za krafne made by D’Ivano

Recept za krafne

Kako bi i vi imali priliku uživati u sočnim i mekanim krafnama made by D’Ivano, naš Chef Ivan s vama je odlučio podijeliti njegov najdraži recept za krafne, ove malene loptice sreće, posebno tražen u doba fašnika.

One su mekane kao duša, punjenje s najfinijom domaćom marmeladom, momentalno podižu raspoloženje, a sigurni smo da u krafnama uživaju i veliki i mali! ??

Fašnik - recept za krofne - D'Ivano

Ovo su sastojci potrebni za izradu ovih malenih loptica sreće:

? 600g glatkog brašna

? 100 g oštrog brašna

? Prstohvat soli

? 40 g kvasca

? 60 g šećera

? 60 g otopljenog maslaca

? 7 žumanjaka

? 50 ml ruma

? Oko 200 ml mlakog mlijeka

? 2 vanilin šećera

? Fino ribana korica 1 limuna

? Fino ribana korica ½ naranče

Izrada:

1. Sa malo mlakog mlijeka otopiti kvasac, dodati oštro brašno i žličicu šećera pa pomiješati.

2. Pustite da se kvasac digne.

3. Brašno staviti u veću posudu, dodati sol, šećer, žumanjke, rum, koricu limuna i naranče, vaniliju i kvasac.

4. Dodati mlijeko i maslac pa početi mijesiti. Mijesti dok se ne počne odvajati od stijenki posude i postane glatko.

5. Ostavi na toplom da udvostruči volumen. Tada se tijesto formira u kuglice od 50g, te ih pustite da se udvostruče.

6. Pržiti u dubokom ulju na 160*C, pokrivene 3min, okrenuti i pržiti još cca 3min.

7. Ohlađene puniti pekmezom po želji.

Posljednji korak je za one najhrabrije:

8. Na kraju krafne posipajte šećerom u prahu i probajte pojesti samo jednu! 😉

Napomena:

Prilikom izrade imajte na umu da sve namirnice trebaju biti sobne temperature.

 

Uživajte u izradi najmekanijih krafnica!

Vaš D’Ivano!

Tags:,