Recept za krafne
Kako bi i vi imali priliku uživati u sočnim i mekanim krafnama made by D’Ivano, naš Chef Ivan s vama je odlučio podijeliti njegov najdraži recept za krafne, ove malene loptice sreće, posebno tražen u doba fašnika.
One su mekane kao duša, punjenje s najfinijom domaćom marmeladom, momentalno podižu raspoloženje, a sigurni smo da u krafnama uživaju i veliki i mali! ??
Ovo su sastojci potrebni za izradu ovih malenih loptica sreće:
? 600g glatkog brašna
? 100 g oštrog brašna
? Prstohvat soli
? 40 g kvasca
? 60 g šećera
? 60 g otopljenog maslaca
? 7 žumanjaka
? 50 ml ruma
? Oko 200 ml mlakog mlijeka
? 2 vanilin šećera
? Fino ribana korica 1 limuna
? Fino ribana korica ½ naranče
Izrada:
1. Sa malo mlakog mlijeka otopiti kvasac, dodati oštro brašno i žličicu šećera pa pomiješati.
2. Pustite da se kvasac digne.
3. Brašno staviti u veću posudu, dodati sol, šećer, žumanjke, rum, koricu limuna i naranče, vaniliju i kvasac.
4. Dodati mlijeko i maslac pa početi mijesiti. Mijesti dok se ne počne odvajati od stijenki posude i postane glatko.
5. Ostavi na toplom da udvostruči volumen. Tada se tijesto formira u kuglice od 50g, te ih pustite da se udvostruče.
6. Pržiti u dubokom ulju na 160*C, pokrivene 3min, okrenuti i pržiti još cca 3min.
7. Ohlađene puniti pekmezom po želji.
Posljednji korak je za one najhrabrije:
8. Na kraju krafne posipajte šećerom u prahu i probajte pojesti samo jednu! 😉
Napomena:
Prilikom izrade imajte na umu da sve namirnice trebaju biti sobne temperature.
Uživajte u izradi najmekanijih krafnica!
Vaš D’Ivano!